Chevy Spark
Jedlix komt met een speciale app voor de elektrische rijder.

De gratis app koppelt het opladen van de elektrische auto aan het beschikbare aanbod van duurzame energie: de auto wordt geladen als er veel stroom uit hernieuwbare bronnen als zon en wind beschikbaar is.

De gebruiker stelt zijn gewenste vertrektijd in en de app zorgt ervoor dat de auto op dat tijdstip volledig geladen is, waarbij zoveel mogelijk duurzame energie geladen wordt. De gebruiker profiteert van de lagere marktprijs op momenten dat er veel duurzame energie opgewekt wordt. Bijvoorbeeld ’s nachts, als er veel aanbod is van windenergie. Het afrekenen van de laadtransactie gaat via de bestaande laadpas. De Jedlix-app houdt de besparingen bij en keert deze uit aan de gebruiker. Als er veel auto’s tegelijkertijd ‘slim’ geladen worden dan vormen zij samen een flexibele buffer voor duurzame energie. Zo helpen deelnemers mee duurzame energie optimaal te benutten.

Iedereen met een volledige elektrische auto of plugin-hybride kan de app gebruiken bij één van de dik 400 geschikte laadpunten van EVnetNL in Nederland. Later dit jaar zal de app werken op alle 3000 publieke laadpunten van EVnetNL. Daarnaast onderzoeken ElaadNL, kennis- en onderzoeksinstelling op het gebied van Smart Charging, en Jedlix de effecten van slim laden voor de energieproductie en het lokale elektriciteitsnet, dit in het kader van het Living Lab Smart Charging. De dienst zal de komende tijd ook beschikbaar komen op andere laadnetwerken en voor thuis laden, direct via de auto. De app is vanaf vandaag te downloaden voor iOS en Android-telefoons onder de naam #ichargesmart.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zojuist de app gedownload, en na testen, direct verwijdert.
Het aantal laadstations dat gegeven word is nog geen 10 % van de bestaande laadstations.
Dus deze app is totaal zinloos als je snel op korte afstand wil laden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.