Investeer in wind met HollandseWind Certificaten
Rijd je hybride, dan doe je dat waarschijnlijk om brandstof te besparen. Misschien omdat het goedkoper is, of omdat je het milieu belangrijk vindt. Het is helaas lang niet altijd duidelijk of de energie uit je laadpunt tapt wel zo schoon is opgewekt.

Voor je portemonnee speelt dat misschien geen rol, maar voor de wereld om ons heen wel. Vraag een willekeurige buitenlander naar zijn beeld van Nederland en onze ouderwetse molens zullen al snel ter sprake komen. Die staan hier niet voor niets. Het waait in ons land namelijk bijna altijd. Handig, als je even af wilt koelen zonder brandstofslurpende airco, maar natuurlijk ook als je energie wilt opwekken door gebruik te maken van deze wind.

Ga maar na: als het waait, kunnen we auto’s bouwen, opladen én laten rijden. Allemaal dankzij windmolens en -turbines, die op steeds meer manieren ingezet kunnen worden. Ford gebruikt ze voor de stroomvoorziening van zijn fabriek in Dagenham, Eneco zet ze in bij oplaadpunten en pioniers testen ze in auto’s. Tel daarbij op dat honderdduizenden huishoudens inmiddels draaiende worden gehouden door wind en je beseft al snel hoe belangrijk het is om daar gebruik van te maken.

We horen het je denken: allemaal leuk en aardig, maar ik kan toch moeilijk een windmolen in m’n achtertuin opzetten? Klopt, maar dat is gelukkig ook helemaal niet nodig. Windpark De Beemden geeft namelijk HollandseWind Certificaten uit, waarmee jij kunt investeren in Nederlandse windenergie, terwijl je er tegelijkertijd geld aan verdient. Je kunt voor 25 euro instappen en laat de wind vervolgens het werk doen, terwijl je jaarlijks 2,5 tot 3,5 procent rendement incasseert.

Wat je daar direct van terugziet? Je zorgt voor draagvlak voor windenergie, terwijl je met 25 euro al zorgt voor 50 kWh aan stroom. Daarmee kan een Opel Ampera al zo’n 320 kilometer rijden. Kun je nagaan wat er gebeurt als we samen investeren in honderden certificaten.

HollandseWind Certificaten® zijn een uitgifte van windpark De Beemden. Voorwaarden en risico’s via prospectus op eneco.nl/windcertificaat.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zolang de knappe koppen nog kritisch zijn, ben ik dat ook. Weg met die waardeloze windmolens

http://www.nkpw.nl/index.php/nkpw
http://www.nkpw.nl/index.php/archief/energieopbrengst

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.