BMW i3 & i8
Het Sustainable Value Report 2016 is uit. Hoe duurzaam is Beieren bezig?

Erg duurzaam. Dat zegt BMW niet alleen zelf. Het bedrijf kwam op plaats één in een onderzoek dat werd uitgevoerd door het Institut für ökologische Wirtschaftsforschung, een milieuonderzoeksinstituut gevestigd in Berlijn. Het laat daarmee alle grote Duitse bedrijven achter zich.

Er zijn dan ook ronkende resultaten te melden. Tussen 1995 en 2016 is de CO2-uitstoot van nieuwe auto’s van de BMW-groep, verkocht in Europa, met 41 % afgenomen. De autodeeldiensten van BMW hadden in 2016 meer dan 853.000 klanten. Eén van die diensten is DriveNow, dat heeft 5.400 voertuigen in de Europese vloot, 15,4 % daarvan is een BMW i3. Dat leverde 6,5 miljoen volledig elektrisch afgelegde kilometers op.

Verder maakt BMW melding van maatregelen om het energie- en watergebruik verder te beperken. Sinds 2006 nam het het gebruik van oplosmiddelen en de CO2-productie per geproduceerde auto met 50 % af. BMW draait wereldwijd voor 63 % op groene stroom.

Gunstige cijfers, maar de verbrandingsmotor is nog altijd de kurk waar het bedrijf op drijft. Standardantrieb met een zescilinder is echter niet langer de norm, steeds vaker heeft ook een BMW een driecilinder met voorwielaandrijving, of een plugin-hybride aandrijflijn. De BMW i-modellen blijven vooralsnog een bescheiden fenomeen, op het gebied van elektrisch rijden kan het merk nog fors groeien.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.