Zo helpt Hyundai de taxibranche een handje
Van diesel naar elektrisch. Met hulp van Hyundai.

Een sector dat nog veel gebruik maakt van dieselmotoren is de taxibranche. Logisch, want ze moeten veel kilometers afleggen in een betrouwbare constructie. Diesel is dan de meest logische keuze. Echter, steden willen en moeten schoner. Langzaam gaan we naar een tijd toe dat diesels in een binnenstad verleden tijd gaan worden.

Investeren in een elektrische taxivloot is duur en brengt extra kosten met zich mee. Het Zuid-Koreaanse Hyundai gaat de taxibranche daarom een handje helpen. Het merk komt met Taxi Pakketten, exclusief verkrijgbaar – vanaf 1 januari 2020 – op de onlangs vernieuwde IONIQ Electric met 38,3 kWh batterijcapaciteit.

Er is keuze uit twee pakketten. Het eerste pakket kost 750 euro. Voor dat geld krijg je een Verlengde Garantie (van 100.000 km/3 jaar naar 200.000 km/4 jaar) en Taxi Voorbereiding (alle aansluitingen worden ingebouwd) op de IONIQ Electric. Het tweede pakket kost 495 euro en geeft enkele de verlengde garantie.

In totaal stelt Hyundai 300 exemplaren van de nieuwe Hyundai IONIQ Electric 38,3 kWh beschikbaar voor de taxibranche. De elektrische auto heeft een actieradius van 311 kilometer (WLTP) en beschikt over een 7,2 kW-boordlader. Aan een snellader van 100 kW (DC, gelijkstroom) kan de batterij in minder dan een uur worden opgeladen tot 80 procent capaciteit. De vanafprijs van de vernieuwde IONIQ Electric bedraagt 36.995 euro.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.