VW ID R Pikes Peak
Dat is de elektrische racer van Volkswagen die mee gaat doen aan de legendarische Pikes Peak heuvelklim.

Er is weer wat meer bekend geworden over de auto die verleden maand wereldkundig is gemaakt. De Volkswagen ID R Pikes Peak. Een raceauto die absurd snel belooft te zijn en nu alvast het imago van de aanstormende ID-reeks de juiste kant opstuurt.

De auto is ronduit aerodynamisch. Onder andere door montage van een buitenformaat achterspoiler is er veel downforce. De neerwaartse druk die wordt gegenereerd overstijgt het wagengewicht. De carrosserievorm is na uitgebreid onderzoek tot stand gekomen, er is bijvoorbeeld getest met 1:2 schaalmodellen. Met een 3D-printer zijn er erg veel onderdelen geprint, om te kunnen testen wat het beste zou werken.

De Volkswagen ID R Pikes Peak levert een vermogen van 500 kW (680 pk). Er wordt naar gestreefd om het wereldrecord van de heuvelklim te verbeteren. Dat staat in de klasse van elektrische aangedreven prototypes op een tijd van 8:57,118 minuten. De racer zal tijdens de Pikes Peak heuvelklim op 24 juni worden bestuurd door Romain Dumas. De race vindt plaats in de Rocky Mountains in Colorado (VS).


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.