Leaf
Steeds meer (volledige) elektrische auto’s verschijnen op de Europese wegen.

Met groene modellengamma’s van autofabrikanten die steeds verder worden uitgebreid, komen er steeds meer elektrische auto’s op de weg. Autobrancheorganisatie ACEA (European Automobile Manufacturers’ Association) weet te melden dat de verkoop van elektrische auto’s in het derde kwartaal van dit jaar flink is gestegen. De verkoop schoot met maar liefst 60 procent omhoog. Tot en met het derde kwartaal zijn er 23.841 elektrische auto’s verkocht in Europa.

Het succes is niet gelimiteerd tot een aantal landen. De meeste EU-landen doen namelijk mee in deze groei. Zo ook Nederland en er is een duidelijke groei waarneembaar. Werden er vorig jaar in dezelfde periode nog 1.018 elektrische auto’s verkocht. Nu is dat aantal gestegen naar 2.413 EV’s. Een ruime verdubbeling!

Naast volledige elektrische auto’s zijn hybrides tevens populair. Ook hier is sprake van een dikke verdubbeling als je kijkt naar de Europese autoverkoop. In het derde kwartaal van dit jaar werden 110.778 hybride auto’s verkocht in ons continent. Dat is een stijging van bijna 60 procent. In Nederland werden dit jaar tot nu toe 4.500 hybrides verkocht. Een stijging van 56 procent.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.