Seat
De Spaanse autofabrikant gaat een samenwerking aan met Aqualia.

Seat is de eerste autofabrikant in de Spaanse sector die aan de gang gaat met aardgas en groengas (CNG) op grote schaal. De twee bedrijven gaan samen afvalwater omzetten in een alternatieve brandstof voor auto’s die rijden op aardgas of groengas. Het samenwerkingsverband duurt vijf jaar.

Het project zal zich in Spanje afspelen. De autofabrikant heeft twee Leon TGI’s beschikbaar gesteld aan Aqualia om tests uit te voeren. De tests worden uitgevoerd bij een afvalwaterzuiveringsinstallatie in Jerez de la Frontera.

In het kader om CO2 uitstoot naar beneden te brengen zullen tevens onderzoeken plaatsvinden. Er zal worden gekeken hoe men deze alternatieve brandstof kan gebruiken in de praktijk. Via het Smart Green Gas project kan een dagelijkse productie van miljoenen liters biobrandstof worden opgezet. Meer dan 300 CNG-auto’s kunnen hiervan profiteren, aldus FĂ©lix Parra, algemeen directeur bij Aqualia.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Daar is natuurlijk eigenlijk niets groens aan: geeft gewoon nog uitstoot en kost bergen energie. Je zou hoogstens kunnen zeggen dat het minder slecht is dan op fossiele brandstof rijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.