Loodgieter
Loodgietersbedrijf Mister Hippo gaat bomen planten in Bolivia. Het duurzame bedrijf doet dit om haar CO2-uitstoot te compenseren.

Al rijden de loodgieters zoveel mogelijk in elektrische auto’s of groengasauto’s, de techniek van vandaag laat het nog niet toe dat dit altijd gebeurt. Accu’s zijn te snel leeg om naar de andere kant van Nederland te rijden, snelwegsnelheden worden bijna niet gehaald en bovendien rijden sommige zzp’ers in hun eigen dieselauto. Daarom gaat het loodgietersbedrijf op een andere duurzame toer.

Mister Hippo kwam bij Trees for All terecht. Een bedrijf met CBF keurmerk dat al jaren bomen plant om de CO2 te verminderen. Zij berekenen hoeveel bomen het bedrijf moet gaan planten om hun uitstoot te compenseren. Vervolgens worden de bomen geplant in duurzame projecten, die ook ten goede komen aan economische, sociale en ecologische meerwaarde van de samenleving in Bolivia.

Ook in de toekomst wil het loodgietersbedrijf zichzelf zoveel mogelijk verduurzamen. Dit doen ze door onder andere zo groen mogelijk te blijven rijden, bijvoorbeeld middels thuisaccu’s of elektrische wagenparken. Daarnaast gaat het bedrijf op termijn ook papierloos werken. Geen bonnetjes of rekeningen meer, maar alles via de tablet.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.