Audi
We krijgen wat meer te weten over de elektrische SUV van Audi.

De eerste volledige elektrische productieauto van Audi zal een SUV zijn en het model zal in BelgiĆ« van de band rollen. Zover is duidelijk. Nu weten we ook hoe die gaat heten. De Duitsers uit Ingolstadt hangen de naam ‘e-tron’ aan de auto. Een kleine anticlimax, aangezien Audi de benaming ‘e-tron’ gebruikt wanneer een regulier gebruik maakt van een batterij, zoals de R8 e-tron of de A3 e-tron.

De Audi e-tron dus. Deze benaming bevestigt Audi’s Rupert Stadler tegenover Autocar. De benaming is een knipoog naar het verleden. Vroeger had je namelijk de Audi Quattro. Ook hier werd een functie van de auto gebruikt als modelnaam, in dit geval het vierwielaandrijvingssysteem ‘Quattro’ van Audi.

De volledige elektrische Audi rolt in 2018 van de band. Het uiterlijk zal sterk overeenkomen met het eerdere onthulde concept tijdens de autoshow van Frankfurt in 2015.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ben erg benieuwd of Audi 2018 gaat halen. De auto is nog in vrij vroege ontwikkeling, de benodigde batterijen zullen moeten komen van Samsung of lg, maar daarvoor zijn nog geen contracten gesloten. Samsung en lg willen graag productie faciliteiten bouwen voor de Europese autobouwers in Polen, echter omdat contracten uitblijven, blijven ook de investeringen in Polen uit. En lg en Samsung geven beiden aan dat het realiseren van productiecapaciteit voor batterijen voor ca.40.000 auto’s ongeveer 2 jaar duurt, vanaf moment vergunning.

Dus of 2018 realistisch is. Ik hoop het, want zou zeker een elektrische Audi overwegen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.