Zo gaan Eneco en Solar Team Eindhoven samenwerken
Studenten van Solar Team Eindhoven, verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven, en deskundigen van duurzaam energiebedrijf Eneco slaan de handen ineen.

Dit wordt gedaan om de gezinsauto op zonne-energie voor het grote publiek toegankelijk te maken. Kennis en ambities over duurzaamheid, mobiliteit en innovatie worden uitgewisseld als onderdeel van de samenwerking. Dit moet ertoe leiden dat de elektrische auto een integraal onderdeel wordt van het energiesysteem en elektrisch rijden op duurzame energie uiteindelijk voor iedereen mogelijk en betaalbaar wordt.

Eneco biedt haar klanten slimme diensten op het gebied van energie, laaddienstverlening en mobiliteit. Het duurzame energiebedrijf werkt hierin nauw samen met onder andere autofabrikanten, leasemaatschappijen en ICT bedrijven. Het doel is om in de toekomst elektrisch vervoer door 100% duurzame opwek voor iedereen mogelijk te maken en de auto een integraal onderdeel te maken van het energiesysteem. Door het uitwisselen van kennis met het studententeam op bijvoorbeeld het gebied van hoogwaardige zonnecellen, batterijen en slim laden hebben we de ambitie om de adoptie van duurzaam elektrisch vervoer te versnellen.

Naast het uitwisselen van technische kennis adviseert Eneco de studenten van Solar Team Eindhoven verder op het gebied van agile werken, projectmanagement, marketing en teamontwikkeling.

Het Eindhovense studententeam neemt deel aan de World Solar Challenge 2017 in Australië met de meest duurzame en praktische gezinsauto. Hiermee wil het team de wereld laten zien dat lange afstanden rijden op zonne-energie mogelijk is. Tijdens de twee laatste edities in 2013 en 2015 is het team uit Eindhoven wereldkampioen geworden met hun gezinsauto’s Stella en Stella Lux. Op dit moment is het team bezig met het ontwerpen van de nieuwe auto, die in juni 2017 gepresenteerd wordt aan het grote publiek.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.