Solar Team Twente
De studenten aan de Universiteit van Twente hebben een speciale technologie ontwikkeld voor de World Solar Challenge in Australië.

Met een zelfbedacht en uitgewerkt systeem haalt zonneauto Red One extra energie binnen op momenten dat er schaduw op het zonnepaneel valt. Dit bespaart uiteindelijk zo’n dertig raceminuten. De verschillen tussen de solarteams zijn dit jaar naar verwachting erg klein, een half uur kan veel uitmaken. Solar Team Twente is momenteel in Darwin, waar over zes dagen de start plaatsvindt van de Bridgestone World Solar Challenge.

Het Twentse solarteam noemt het systeem SABINE. Dit staat voor Solar Array Balancing Interface Not Expected. SABINE zorgt ervoor dat het zonnepaneel beter kan omgaan met schaduw op en krommingen in het paneel. Bedenker Elmar Peters vertelt over SABINE: “Bij het solarteam is de drang om de beste te zijn groot. Dit zorgt ervoor dat je het uiterste uit jezelf haalt. Het is de ideale setting om met innovatieve ideeën als SABINE te komen”.

Tijdens de race rijden teams op energie van de zon. De zonnecellen die deelnemers tijdens de race gebruiken, zijn in groepen ingedeeld. Wanneer één cel minder presteert in zo’n groep, presteerden tot nu toe de rest van de cellen in de groep hetzelfde als de slechts-presterende.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.