Tesla kenteken
Het is dan in ieder geval meteen duidelijk of een auto wel of niet op een oplaadplek mag parkeren of recht heeft op andere privileges.

Nee, dit is niet ons idee. De Belgische socialistische partij SP.A opperde om elektrische auto’s een eigen kentekenreeks te geven, bijvoorbeeld beginnend met ‘E’ of ‘EL’, zo schrijft Belgische krant De Standaard op haar website. Er worden schijnbaar nogal vaak parkeerplaatsen gereserveerd voor elektrische auto’s bezet gehouden door conventionele auto’s. Dat mag niet, maar zowel voor automobilisten als politie zou het onduidelijk kunnen zijn, aldus het Belgische kamerlid David Geerts. Helemaal nieuw is het idee niet, eerder kwam men in Hamburg ook al met dat idee. Een idee dat het overigens niet tot de praktijk wist te brengen. Anders is het in Noorwegen. Daar hebben elekrische auto’s wél een eigen kentekenreeks, beginnend met ‘EL’.

Die problemen met oplaadplekken zou je makkelijk kunnen ondervangen met een aparte kentekenreeks voor elektrische auto’s. Ook andere privilege’s, zoals gebruik mogen maken van busbanen, worden een stuk makkelijker met afwijkende kentekens. Is dat voor Nederland ook geen goed idee? We hebben momenteel al letters gereserveerd voor bestelauto’s en vrachtwagens (B en V), diplomaten (CD), leden van het Koninklijk huis (AA), motorfietsen (M) en zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen. Taxi’s hebben omwille van de herkenbaarheid zelfs een eigen kleur platen, maar letterlijk groene kentekens introduceren is wellicht een stap te ver.

Foto: Marussia op Autojunk.nl


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat zou wel makkelijk zijn maar wat doen we dan met Hybride auto’s, HY i.p.v. EL? Ook Hybride auto’s mogen op zo’n oplaadplek staan. Maar volgens mij als je je EL of HY daar parkeert en je snoer is niet aangesloten ben je toch in overtreding! Dus het zou niet voor het parkeren zijn maar voor de busbaan of gratis parkeren op andere dan oplaadplaatsen. Onnodig in Ned. want we mogen (nog) niet op busbanen of gratis parkeren met een EL of HY. Moeten we ook niet aan beginnen, EL of HY hebben in Ned. al genoeg voordelen en in Noorwegen staan er in de grote steden soms meer files op de busbaan dan op de gewone weg (wordt binnenkort afgeschaft). Wat mij wel leuk lijkt en goed voor de staatskas (gewoon heel veel vragen) is, zoals in de foto doet suggereren, een eigen gekozen kenteken combinatie. GEEN OIL, 0BIJTELLING, 3SEC CAR, NO CO2 enz

In Haarlem parkeer je op de gratis als je aan het opladen bent.
Bij de Mc Donalds laad je ook nog gratis op.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.