Tesla in tunnel Boring Company
De tunnels moeten ervoor zorgen dat de gemiddelde snelheid aanzienlijk hoger wordt. Eindeloze files in stedelijk verkeer worden vermeden door ondergronds te gaan.

De Boring Company bouwt tunnels en hoopt daardoor de verkeerssituatie in dichtgeslibte Amerikaanse steden verbeteren. Ook is het mogelijk om volledig autonoom de benodigde afstand door de tunnel af te leggen, er hoeft immers niet te worden gevreesd voor onverwachte situaties. Het is een van de vele ideeën van Elon Musk. Tests zijn volop gaande.

Het blijkt mogelijk om een snelheid te halen van 116 mp/u (187 km/u), dat is respectabel. Autopilot kan hiervoor nog niet worden ingezet. Er moet worden gestuurd, zoals ook op een demonstratievideo valt te zien. Deze video is door de Boring Company ijlings verwijderd, maar een gebruiker heeft dezelfde video nogmaals geupload. Momenteel werkt Autopilot tot een snelheid van 90 mp/u (145 km/u), dat wordt 125 mp/u (201 km/u). Op het display van de Tesla worden duidelijke instructies weergegeven met betrekking tot het af te leggen traject.

Naar verluidt is er afgestapt van de “skateboards” en is de manier van voortbewegen door de tunnel aanzienlijk eenvoudiger geworden. Hoe dat precies in zijn werk gaat, blijft wat onduidelijk. Het is technologie die nog volop in ontwikkeling is.

Beeld: Tesla in tunnel Boring Company (screenshot uit video)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.