Een nieuwe Zero, die is uiteraard beter dan de vorige motoren van het merk.

Zero SR/S

De Zero SR/S oogt als een kruising tussen een racer en een toermotor. De fabrikant geeft hoog op van het comfort, dus waarschijnlijk kan de motor het beste worden geschaard onder de laatste categorie. Aangenaam is dat het kuipwerk en het windscherm zorgen voor een vrij lage luchtweerstand. De efficiëntie is met 13 % verbeterd in vergelijking met de Zero SR/F, waarop deze nieuwe motorfiets is gebaseerd.

Dankzij een vrij hoge zitpositie en laaggeplaatste voetsteunen zit de motard behoorlijk rechtop. De Zero SR/S heeft een vermogen van 81 kW (110 pk) en een koppel van 190 Nm – bij motorfietsen draait het niet om excessief hoge waarden. De topsnelheid ligt op 200 km/u. Over het rijbereik hoeft niet te worden geklaagd, want dat is maximaal 320 kilometer.

Een stabiliteitssysteem van Bosch is aanwezig en er kan worden gekozen uit een viertal rijmodi. Street, Sport, Eco en Rain, in iedere denkbare bui maakt de bestuurder de juiste keuze.

Als voor de meer luxe variant wordt gekozen, met 6 kW Rapid Charger, fly-screen, verwarmde handgrepen en aluminium stuuruiteinden, moet een bedrag van € 24.140 worden neergeteld. De standaarduitvoering met 3 kW Rapid Charger heeft een vanafprijs van € 21.900.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.