Zero SR/F
De welbekende fabrikant van elektrische motoren heeft een nieuwe loot.

Dat is de Zero SR/F, de meest krachtige die het merk ooit bouwde. Daarnaast heeft het ding ook enige intelligentie, de motorfiets is connected. Er is een haast obligate app, daarmee kunnen ritgegevens worden gedeeld en wordt er op afstand gewaakt over de motor. Ook voor het opladen kunnen verschillende parameters worden ingesteld.

Maar uiteraard gaat het in de eerste plaats om het rijden. Er lijkt weinig reden tot klagen, de elektromotor levert 81 kW (110 pk) en een koppel van 190 Nm. Het rijbereik komt uit op maximaal 320 kilometer, als er gekozen wordt voor de optionele Power Tank. Anders bedraagt is het hoogst denkbare rijbereik 259 kilometer, met een accupakket van 14,4 kWh. Het gaat dan om stedelijk verkeer. Bij rijden in het buitengebied en het afraffelen van sprintjes slinkt de te rijden afstand logischerwijs aanzienlijk. De topsnelheid van de SR/F bedraagt trouwens 200 km/u.

Ter bevordering van de veiligheid is een Motorcycle Stability Control-systeem (MSC) van Bosch aanwezig. Verschillende rijmodi zorgen er bovendien voor dat de gedragingen van de fiets de motard niet onaangenaam kunnen verrassen, het is ook mogelijk om een eigen rijmodus te programmeren. Voor het opladen wordt de keuze gelaten tussen een laadkabel zodat de batterij kan worden gevuld bij een publieke laadpunt en een reguliere stekker voor gebruik bij een normaal stopcontact.

De motor ziet eruit als een onvervalste racer, weet voldoende te imponeren en geeft niet direct prijs dat de aandrijving elektrisch is. De Zero SR/F is verkrijgbaar vanaf € 20.890.

Concurrentie komt binnenkort van Harley Davidson, de iconischemotorfiets bouwer komt eveneens met elektrische motoren.

Zero SR/F achterzijde


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.