Zero Motorfiets
De fabrikant van elektrische motorfietsen onthulde onlangs een nieuwe modelserie voor 2016.

De nieuwe serie bestaat uit twee modellen, die een vernieuwd motordesign, een sneller werkende oplaadfunctie en een meer geavanceerde versie van de lithium-ion celchemie realiseren. Dit resulteert in een hoger accucapaciteit. Met de komst van de nieuwe serie verlaagt het merk de prijzen voor de huidige basismodellen.

Zero Motorcycles biedt nu in totaal zes verschillende modellen aan. De Zero FXS is gebouwd voor het dagelijkse woon-werk verkeer. Totaal beschikt de motorfiets over een aandrijfkoppel van 95 Nm, bij een gewicht van minder dan 140 kg. Wie wat meer actie wil kan terecht bij de Zero DSR. Met een aandrijfkoppel van 144 Nm is deze motorfiets snel op het asfalt, maar ook op onverharde wegen en in terreingebied.

Door de toename in accucapaciteit en motorrendement, in combinatie met het optionele Power Tank accessoire, is het rijbereik vergroot tot 317 km in de stad en 158 km op de snelweg (bij een rijsnelheid van 113 km/u).

Met Zero motorfietsen is nu ook de oplaadsnelheid van de laadmodus 2 beschikbaar. Met de nieuwe Charge Tank accessoire kun je gebruik maken van het uitbreidende netwerk van openbare laadstations. De Charge Tank functioneert volgens de populaire J1772 oplaadnorm, hiermee wordt een Zero binnen twee tot drie uur opgeladen.

De nieuwe modellen staan vanaf november 2015 in de showrooms van de dealers van Zero Motorcycles. De motorfietsprijzen lopen uiteen vanaf 10.300 euro tot 18.140 euro. De Charge Tank accessoire staat gepland voor het voorjaar van 2016 en krijgt een prijskaartje van 2.319 euro. Voor extra rijbereik kun je de Power Tank accessoire aanschaffen, met een verkoopprijs van 2.728 euro.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik hoop wel dat ze voor Europa een J1772 -> Mennekes Typ2 adapter meeleveren anders heb je er niets aan (omdat je hier bijna nergens kunt opladen met J1772).

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.