Het maken van elektrische motorfietsen is al lang niet meer alleen voorbehouden aan handige sleutelaars die het voornamelijk als hobbyproject doen. Ook in deze tak van elektrisch vervoer zijn er al serieuze bedrijven mee bezig die volwaardige motoren verkopen. Neem het Amerikaanse Zero Motorcycle, zij hebben nu de line-up voor 2012 bekend gemaakt.

Het in 2006 opgerichte Zero Motorcycles is bedacht door een voormalige NASA-ingenieur en opereert vanuit Santa Cruz, Californië. Het bedrijf heeft al verschillende design-awards op zijn naam geschreven en zijn vooral bekend geworden vanwege hun off-road modellen (Zero X). Ze doen de laatste jaren echter ook steeds meer met straatmotoren, die onder de naam Zero S en DS worden uitgebracht. Allemaal hebben ze één ding gemeen: de motorfietsen worden elektrisch aangedreven.

De 2012-modellen zijn te verkrijgen met een 6 of 9 kWh-configuratie. Eerstgenoemde kan een afstand van 123 km afleggen met een bijbehorende oplaadtijd van zes uur, het meest sterke batterijenpakket is goed voor een actieradius van 184 km en is in 9 uur vol. De Zero S, het straatmodel, kan een topsnelheid van 142 km/u behalen, terwijl de DS, een mix tussen ‘sport’ en ‘straat’ blijft steken op 129 km/u.

Wie niet veel verder komt dan de stad kan zich tegoed doen aan de Zero XU, een motor die wordt omschreven als een urban-crosser en maximaal 68 km ver komt op één lading en in iets meer dan 3 uur kan worden opgeladen.

Prijzen beginnen bij €7.695 voor de Zero XU, tot €13.995 voor de Zero S en DS.

Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.