In de vijfde “ZENN” (Zero Emission, No Noise) Rally te Monte Carlo nemen vandaag allerlei elektrische auto’s het tegen elkaar op in verschillende disciplines.

Meestal draait het bij de keuze van een EV om hoe lang deze op één acculading vooruit kan en wat de prestaties zijn. Bij de ZENN Rally ligt dit even anders. Voorwaarde in de race is dat de actieradius minder dan 250 kilometer bedraagt.

Veel belangrijker is de vaardigheid van de bestuurder. De rally bestaat uit wedstrijden gebaseerd op regelmaat en wendbaarheid. De eerste test is La Turbie-Peille (11,06 km), die vandaag wordt verreden op de bochtige weggetjes in het bos van Peillon. Verder zijn er de Peille-Sainte Agnès (8,01 km), Roquebrune Cap Martin-Gorbio (7,35 km) en Sainte Agnès-La Turbie (15.95 km) ritten, afgesloten door een wendbaarheidstest in de haven van Monaco.

Een bekende naam in de line-up is Daniel Elena, die als co-driver van Sébastien Loen maar liefst negen wereldkampioenstitels in ontvangst mocht nemen. Deze keer neemt hij zelf plaats achter het stuur, en wel die van een Citroën C-Zero.

UPDATE: Het Renault ZOE-team bemachtigde de eerste plaats voor alle tests.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.