Google heeft toestemming gekregen om met zelfsturende auto’s de weg op te gaan in de Amerikaanse staat Nevada en is daarmee het eerste bedrijf dat gebruikmaakt van de nieuwe wetgeving voor autonome auto’s. Onlangs werd er nog een nieuw model gespot dat zal worden toegevoegd aan de autonome vloot van de zoekmachinegigant: de RX450H. Ook zijn ze in gesprek met grote autofabrikanten om de techniek verder uit te rollen.

In 2010 begon Google onder leiding van computerwetenschapper Dr. Sebastian Thrun aan een project om auto’s zelfrijdend te maken. Sindsdien zijn er zes Toyota Priussen en één Audi TT omgebouwd om zich autonoom door het verkeer te bewegen. Om de auto’s ‘legaal’ aan het verkeer te laten deelnemen, heeft Google flink gelobbyd voor een vergunning, en niet zonder resultaat.

De regels omtrent de vergunning schrijven voor dat er altijd minimaal twee personen in een zelfsturende auto aanwezig dienen te zijn. Ook is het kenteken te herkennen aan de kleur rood en is er een infinity-symbool aanwezig op de plaat. Als de auto’s verkocht worden aan particulieren worden de kentekens vervangen door groene exemplaren.

Google heeft de afgelopen maanden veelvuldig met de autonome voertuigen getest op drukke plekken in de staat Nevada, waaronder The Strip in Las Vegas. GHet bedrijf benadrukte onlangs dat ze de bestuurder niet overbodig willen maken, maar het autorijden naar een nieuw veiligheidsniveau willen tillen. En dat kan dus met de hulp van camera’s, sensoren en lasers.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.