Op het grootse tuningfestijn van Amerika werd ook aan de liefhebbers van zuinige doch sportieve auto’s gedacht. Deze Fisker Karma werd in volle glorie aan het publiek getoond op SEMA 2011 in Las Vegas..

Deze Karma is getuned door het Amerikaanse CEC. Maar ‘getuned’ is wellicht een groot woord aangezien de originele velgen zijn gewisseld voor grotere exemplaren en er een bodykit is gemonteerd die bestaat uit zijskirts en onderlippen bij de bumpers. Het zorgt er in ieder geval voor dat de Karma een stukje stoerder oogt.

De Fisker Karma is een plug-in EV die volgens fabrieksopgave een afstand van 80 kilometer kan afleggen op elektriciteit alleen. Wel moet gezegd worden dat daar inmiddels openlijk aan wordt getwijfeld. De range extender -een 2.0-liter viercilinder van GM- heeft een vermogen van 260pk en kan voor een actieradius van 480 km zorgen. Bij de achterwielen bevinden zich twee elektromotoren die voor 201 pk in totaal zorgen. In Sport-modus sprint de Karma in 5,9 seconden naar de 100 km/u. De Nederlandse prijzen beginnen bij 85.000 euro, exclusief BTW. (bron: GTspirit)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dikke wielen zo, maar of ze nou echt mooier zijn dan de originele durf ik niet te zeggen. Vind niet dat de auto dit echt nodig heeft. Maar goed er zal altijd markt voor zijn,

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.