Alphabet AlphaCity BMW
De VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen) heeft een overeenkomst gesloten met de Belastingdienst over het privégebruik van deelauto’s.

Het is toegestaan om een auto voor een dag of in het weekend van de werkgever te huren, zonder dat er sprake is van fiscale bijtelling. Hiermee wordt de deelauto voor de werkgever een onderscheidend HR-instrument, waarbij de werknemer profiteert van een interessante arbeidsvoorwaarde en de werkgever de kosten van het wagenpark verder kan minimaliseren.

Autodelen neemt toe

Sinds de introductie van het deelauto concept AlphaCity in november 2012, ziet Alphabet in Nederland de markt van zakelijk autodelen meer dan verdrievoudigen. Was men aanvankelijk aarzelend over het ‘delen’, nu begint de deelauto als gevolg van o.a. parkeerdruk en verkeerscongestie terrein te winnen. Steeds meer bedrijven zijn op zoek naar efficiëntere en goedkopere mobiliteit en stimuleren hun medewerkers om meer met het OV naar het werk te komen. Anne Brons, Director Marketing & Business Development van Alphabet:

De brancheregeling met de Belastingdienst draagt hier in grote mate aan bij. Werknemers kunnen nu beschikken over een auto wanneer dat nodig is en het privégebruik wordt rechtstreeks met de medewerker afgerekend via de credit card. Alphabet verzorgt alle administratie hieromtrent.

Om de duurzame effecten van het autodelen verder te versterken, biedt AlphaCity vanaf dit najaar ook de elektrische BMW i3. Op deze manier kunnen bedrijven hun CO2-footprint verlagen en kan een breder publiek kennis maken met elektrisch vervoer. Na de zomer gaat een pilot in Amsterdam Zuid Oost van start waarbij bedrijven in een collectief gebruik kunnen maken van gezamenlijke deelauto’s.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.