De Russische hybride autofabrikant Yo-auto en een in Letland gevestigde ontwikkelaar van alternatieve aandrijving voor rally auto’s (OSC) hebben een overeenkomst ondertekend over samenwerking en strategisch partnerschap bij de ontwikkeling van alternatief vervoer in de autosport.

In het kader van deze overeenkomst zullen de bedrijven diverse info over voertuigtechniek gaan delen. Tevens zal men samenwerken om een FIA reglement te maken, met de eisen waaraan alternatieve rally/auto’s moeten voldoen. OSC maakt onder andere de Oscar EO extended-range elektrische auto, een evolutie van het Oscar O3 off-road voertuig.

Yo-auto (Sport ё-mobile) zal deelnemen aan het Russische rally kampioenschap in 2012, en vervolgens aan het Dakar evenement. Het automerk is opgericht door multimiljardair Mikhail Prokhorov, hij is tevens eigenaar van basketbalteam New Jersey Nets en uitdager van Poetin tijdens de komende verkiezingen. Op de autoshow in Frankfurt toonde men vorig jaar een tweetal aparte conceptcars. Vanaf eind 2012 moet er een Yo-mobile op de markt komen, met een omgerekende prijs van ongeveer 10.000 dollar. De Yo-Mobile komt in drie uitvoeringen: de Yo CrossCoupe, de Yo Microvan en de Yo Furgon. De Yo-Mobile heeft een hybride aandrijflijn die geschikt is voor zowel benzine als aardgas en biogas.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het wordt inderdaad tijd dat hybridetechniek doordringt in het rallylandschap. Maar dan wel op een manier zoals Porsche dat doet met de GT3 R Hybrid: 4X4 en meer powerrr.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.