Xing Miss R aan het softroaden
Wie, wat? De supercar met rally-aspiraties wordt getest en bestaat zowaar echt.

Eerder bestond deze Xing Miss R uitsluitend op renders. Het idee was er, maar wat er dan van zoiets moet worden is de vraag. Inmiddels heeft de auto een aardig serieuze vorm aangenomen, waarmee de auto direct ook een tikje saaier lijkt te zijn geworden. Maar dat kan natuurlijk ook aan de stemmige, matzwarte carrosseriekleur liggen.

Het maakt de auto niet minder spectaculair. De Xing Miss R is een kruising tussen een supercar en een buggy. Het ding moet even snel als terreinwaardig zijn. Er is dan ook op de weg en offroad getest, dat laatste is als we de beelden mogen geloven aardig overtrokken. Een weg zonder vaste ondergrond is niet echt vuig terrein.

De vier elektromotoren van de auto leveren tezamen een duizelingwekkende 986 kW (1.341 pk). Het accupakket heeft een opslagcapaciteit van 1 Megawattuur. De macht van de grote getallen, die ook opgeld doet bij sportwagens van Rimac en Tesla.

De Xing Miss R is te zien tijdens de AutoTronics Taipei show. Dat is geen verrassing, want de fabrikant is afkomstig uit de hoofdstad van Taiwan.

Wel wonderlijk is dat de lichtelijk rudimentaire sportwagen, dus Miss R, zal worden vergezeld door Mr T. Een omgebouwd 3,5 tons busje. Met één elektromotor. De ambitie van Xing is om de techniek van het merk in veel vervoersvormen toe te passen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Je ontwerper MisseR noemen geeft weinig blijk van zelfvertrouwen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.