Een taxirit, zonder de kosten hiervan.

Deze week gaat de beta van WunderCar van start in Berlijn, om een week of twee later beschikbaar te worden voor het grote publiek. Via een app (iOS, later volgt Android) kan de klant aangeven waar hij staat. Een bestuurder in de buurt haalt ‘m op en brengt hem naar de gewenste bestemming. Deze dienst is vrijwillig, maar het wordt uiteraard op prijs gesteld als er een fooi aan de chauffeur wordt gegeven via de app. WunderCar trekt hier 20 procent commissie vanaf.

Om te voorkomen dat iedereen op de achterbank springt zonder voor de rit te betalen, kunnen bestuurders feedback achterlaten in de app. Krijgt een klant veel minpunten, dan zullen er maar weinig mensen zijn die hem van A naar B willen rijden.

De chauffeur op zijn beurt krijgt uiteraard fooien naar gelang zijn prestaties, maar heeft ook een training gekregen van WunderCar. Zo wordt de kwaliteit en veiligheid van de dienst gewaarborgd.

WunderCar gaat van start in Berlijn, en zal zich in hoog tempo uitbreiden naar andere Duitse steden. Ook veel Europese hoofdsteden staan in de planning, waaronder Amsterdam. Ambitieuze plannen voor een bedrijf dat nog maar sinds oktober vorig jaar bestaat.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.