Workhorse N-Gen
De droom van iedere bezorger? De bestelbus is elektrisch en heeft ten minste één unieke feature.

Het Amerikaanse bedrijf Workhorse begint op tempo te raken. Eerder werd de Workhorse W-15 wereldkundig gemaakt. Een truck, dus direct de quintessens der Amerikaanse vervoersmiddelen en een werkpaard bovendien. De volgende auto van het bedrijf is de N-Gen. Een gesloten bestelbus, dus nog altijd geschikt voor gebruik door bedrijven.

Het zou het ideale vervoersmiddel zijn voor zogenaamde last mile delivery. Iets dat bezorgers van harte zullen beamen. Naar wens wordt de N-Gen namelijk voorzien van de HorseFly. Dat is een drone die de bezorger werk uit handen te nemen, door hem of haar het lopen overbodig te maken. Als de deur binnen het blikveld van de bezorger is, doet de drone het werk. Overigens is ook Mercedes bezig met dronebezorging.

De N-Gen is opgetrokken uit compositiet, dus het is een relatief lichtgewicht. Het rijbereik komt op ongeveer 160 km (100 mijl). Bovendien is er een range extender verkrijgbaar, hiermee komt het rijbereik op ongeveer 280 km (175 mijl). Er is stahoogte in de laadruimte en de opstap is laag. Zodat de bezorger niet onnodig wordt uitgeput door steeds een vervelende houding aan te moeten nemen.

De elektrische bestelbus wordt standaard voorzien van vierwielaandrijving. De Workhorse N-Gen ondergaat praktijkproeven in verschillende Amerikaanse steden en oogt opvallend vertrouwd. Er staat beslist niet iets dat schokwekkend modern is, vooral de dichte neus zorgt voor onderscheid met de gemiddelde white van.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Lijkt wat op de oude Transit Connect, maar dan met Maserati-kopplampen. Lelijk dingetje dus.

Niettemin een interessant bedrijfje. Heeft Workhorse ook Europese plannen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.