De BMW i8 overbrugt de wereld van sleutels en smartphones.

Met alle ogen op de auto zelf gericht, willen we nog wel eens de sleutel vergeten. Ook op dit gebied zijn namelijk flinke ontwikkelingen mogelijk, en BMW is niet van plan om dit onderdeel van hun paradepaardje traditioneel te houden.

Op het Internet is een zeer interessante sleutel van de i8 opgedoken. Het heeft een hoge resolutie LCD schermpje waarop allerlei informatie over de auto kan worden weergegeven. Zo zien we hoe vol de accu is, hoe lang het laden nog duurt en hoe ver we kunnen rijden als we de auto nu zouden starten.

De sleutel hoeft gelukkig neit iedere nacht aan een oplader gekoppeld te worden. Hij kan op de middenconsole via een draadloze oplader (inductietechniek) van stroom worden voorzien.

bmw-i8-sleutel-inductieladen

Om het allemaal niet te ingewikkeld te maken, bevinden de vertrouwde knoppen zich nog steeds op het apparaatje, zoals het op afstand openen van de kofferbak en uiteraard het bedienen van de sloten.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Irritant, want die moet je waarschijnlijk apart gaan opladen. Kunnen ze die info beter via een app beschikbaar stellen voor je foon en er een beetje normaal formaat sleuteltje bijdoen dat niet elke week aan de oplader hoeft.

@dondeboer: Kun je niet lezen? of ben je van het plaatjes kijken alleen? Wat staat er precies boven de grote foto?

@sjamp: Ik heb er blijkbaar even overheen gelezen. Excuses hiervoor, dat soort zaken zullen u waarschijnlijk in al uw perfectheid niet overkomen.

Overigens blijft mijn punt overeind, want nu moet je dus je sleutel – ondanks de keyless go – alsnog uit je zak halen om in het middenconsole te zetten. Je moet m dus daadwerkelijk apart opladen.

Daarbij kan je ook je sleutel niet gewoon aan de sleutelbos hangen, want er zit a) geen gat in, b) het ding is veel te groot en c) dan liggen ze op het middenconsole het plastic te vernaggelen.

Oftewel: irritant. En niet lang genoeg over nagedacht.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.