BMW iX
Wel als we de door het Duitse Wirtschafts Woche op papier gezette geruchten mogen geloven.

Blijkbaar kijken ze in Duitsland met samengeknepen billen naar het aanbod van Tesla. Kwam eerder al het bericht dat Porsche werkt aan een elektrische vierdeurswagen, als directe concurrent voor de Tesla Model S, nu lijkt BMW haar pijlen te gaan richten op de Model X. Deze elektrische SUV met vleugeldeuren moet volgend jaar in productie gaan, je kunt je al wel voorinschrijven op de Model X.

BMW’s volledige elektrische modellen, de i3 en i8, worden gebouwd in Leipzig, Duitsland. Dat is echter niet de plek waar de elektrische BMW SUV van de band moet rollen, dat moet volgens Wirtschafts Woche in Spartanburg (VS) gebeuren. Dat is momenteel al de grootste fabriek van BMW en deze zou voor de productie van de derde BMW i worden uitgebreid. Momenteel rollen in Spartanbug de X3, X4, X5 en X6 van de lopende band.

Weet de Duitse bron te melden dat BMW CEO Harald Krueger graag een elektrische SUV aan het BMW i-gamma wil toevoegen, tegenover Automotive News Europe ontkent een woordvoerder van het merk alle geruchten. Half maart leek BMW nog niet eensgezind over wat voor auto het derde model BMW i moest worden, een nieuw model zou dan ook niet voor 2020 in de showroom staan.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.