Teslarati
Vooralsnog is het niet mogelijk om met een Tesla een aanhangwagen te trekken. Met de introductie van de Model X komt daar verandering in.

Volgens Tesla kunnen we namelijk een maximaal trekgewicht van bijna 10.000 pound verwachten, ofwel een dikke 4500 kilo. Met een flink koppel dat al direct vanaf stilstand beschikbaar is, zijn elektrische auto’s in theorie ideale trekauto’s. In de praktijk zien we dat vrijwel alle elektrische auto’s geen mogelijkheid tot trekhaak hebben en dus helemaal niks kunnen trekken. Redenen daarvoor zijn onder andere overbelasting/oververhitting van de elektromotoren en de flinke aanslag die het trekken van een trailer heeft op het maximale bereik.

Website Teslarati kreeg van een lezer een tweetal foto’s toegestuurd waarop duidelijk een gecamoufleerde Tesla Model X rondrijdt met een aanhangwagen erachter. Tesla lijkt dus woord te houden en de Model X geschikt te maken voor aanhangers. We zijn benieuwd wat voor invloed het trekken van een flinke trailer of caravan heeft op de actieradius en of er nog verdere consessies gedaan moeten worden.

Foto: Darin via Teslarati.com


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.