Met onderdelen van een VW Golf 1, Fiat Panda en een Aprilia motorfiets heeft de Nederlandse ontwerper Wijnand Zwart een zuinige driewieler weten te realiseren. Het doel van deze driewieler is om twee personen te kunnen vervoeren met een laag benzineverbruik.

Het verbruik bedraagt nu ongeveer 1 liter op 50 km (euro 95 benzine) met woon werk-verkeer. Bij 110 km/h constant (gemeten met GPS) bedraagt het verbruik 1 op 51. De topsnelheid bedraagt meer dan 140 km/h (ook gemeten met de GPS). Volgens de maker moet deze driewieler gezien worden als een soort moderne Messerschmitt kabinenroller.

Volgens Wijnand Zwart, docent HTS Autotechniek aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen (HAN), is een frontaal oppervlak van bijna 2 vierkante meter genoeg om één of twee mensen te vervoeren.

Op de vraag waarom geen elektrische aandrijving antwoord hij het volgende:

“Accu’s zijn erg duur. Daarnaast wil ik een aktieradius van een paar honderd kilometer. Door z’n lage energieverbruik is het voertuig wel erg geschikt voor elektrische aandrijving. Ik sluit niet uit dat ik het voertuig ooit nog om ga bouwen naar elektrische aandrijving.”

Meer info op de site van Wijnand: wmzprojecten.nl


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Haha, cool ding!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.