Witkar Rotterdam gaat van start met 50 Smart Forfours
De naamgeving roept wellicht associaties op met het provo-initiatief van weleer, maar het huidige Witkar pakt het anders aan.

Eerder wijdden we al een uitgebreid artikel aan de geschiedenis van Witkar, in feite een revolutionair autodeelprogramma voor de grotere binnensteden én met louter gebruikmaking van elektrische voertuigen, bedacht door Luud Schimmelpennink.

In Rotterdam is de naam Witkar nu afgestoft voor een vergelijkbaar initiatief. Er worden alleen geen EV’s voor gebruikt, maar Smart Forfours. Via een app zijn de auto’s te reserveren tegen een tarief van 0,5 cent per seconde, € 3 per 10 minuten of € 54 voor een heel etmaal (150 km en brandstof inbegrepen). Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW en er is geen sprake van een eigen risico of iets dergelijks.

Parkeren is gratis in de gehele havenstad, maar de auto’s mogen ook buiten de stadsgrenzen van Rotterdam worden gebruikt. Zolang de huurder de auto naderhand weer in hartje R’dam aflevert is er niks aan de hand.

Met dit plan wil Witkar de concurrentie aangaan met bijvoorbeeld Car2go, dat elektrische Smart Fortwo’s gebruikt voor een vergelijkbaar programma in onder meer Amsterdam.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.