Windenergie is de kolencentrale voorbij in Europa
Het gaat crescendo met het opwekken van groene stroom in Europa.

Terwijl Nederland moeite heeft om de klimaatdoelen van Parijs te halen, gaat het in Europa een stukje voorspoediger. Over het afgelopen jaar was maar liefst 90 procent van de in de Europese Unie opgewekte stroom duurzaam. Bovendien blijkt dat windenergie de tweede grootste energiebron was binnen de EU.

Over heel 2016 werd binnen de Europese Unie voor maar liefst 25,5 gigawatt aan energiecapaciteit bijgebouwd en hiervan was ruim 85 procent duurzaam. Denk daarbij aan biomassa-, waterkracht-, zonne– en windenergie. Het genoemde percentage is trouwens een nieuw record.

Van die nieuwe energiebronnen was circa 50 procent windenergie. Daarmee is alleen gas een nog grotere bron binnen de EU. (via: The Guardian)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Hoezeer ik ook zou willen dat het waar is, het klopt niet dat 90% van de in Europa opgewekte energie van duurzame bronnen komt. Volgens het bronartikel is bijna 90% (86% om precies te zijn) van de nieuw gebouwde energiebronnen duurzaam. Hoeveel er nu totaal duurzaam is haal ik helaas niet uit het artikel. Net zo min dat er in totaal meer duurzame energiebronnen dan er kolencentrales zijn.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.