Het Formule 1-team helpt Nissan met de ontwikkeling van hun nieuwe reeks Nismo modellen, maar de samenwerking houdt hier niet op.

De nieuwe Nissan GT-R (R36), die mogelijk al in 2016 zal worden geïntroduceerd, krijgt een hybride aandrijflijn. De geruchten zijn daar zeer stellig over, zeker omdat Nissan de naam “R-Hybrid” heeft laten registreren.

Volgens het Australische Carsales ontwikkelt Williams Advanced Engineering nu een hybride aandrijflijn voor de nieuwe GT-R. Renault-Nissan heeft genoeg kennis in huis om de sportauto zelf te elektrificeren, maar de ervaring van Williams op het gebied van hoog presterende hybride aandrijflijnen (Jaguar C-X75 concept en de Le Mans racers van Porsche en Audi) is uiteraard zeer welkom.

Het is nog niet bekend of er wordt gekozen voor een energierecuperatiesysteem met een vliegwiel of met tractiecontrole- en elektronische besturingssystemen. Wel zal er ongetwijfeld gebruik worden gemaakt van Williams’ kennis van aerodynamica en materialen om de nieuwe GT-R zo snel en zuinig mogelijk te maken.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.