Dat is de vraag van Renault op hun officiële Facebook pagina.

Er zijn tot nu toe nog maar weinig mogelijkheden om elektrisch met een open dak te rijden. De keuze bestaat uit een Tesla Roadster en de Smart fortwo ED, maar dat was het dan ook wel. Een Fisker Karma cabrio en Audi R8 e-tron Spyder kunnen we wel op ons buik schrijven, en er is ook weinig hoop voor een Lumeneo Neoma roadster, Pariss Electric, Epic EV TORQ roadster en Toyota ME.WE concept.

Kortom: nieuwe (in massa geproduceerde) EV cabrio’s zijn meer dan welkom. Met het succes van Tesla lijkt een cabriovariant van de Model S niet ver weg, maar wat dacht u van een open Renault ZOE? De render (KLIK voor groot) is gemaakt door een fan, dus het laat niet zien wat Renault’s eigen visie is op een ZOE cabrio. Echter, mocht het ervan komen dat Renault ooit een open productieversie maakt, dan zal hij ongetwijfeld veel op deze tekening lijken.

De elektrische Renault heeft een actieradius van 210 km in de NEDC-cyclus, wat zich laat vertalen naar een reëel bereik tussen de 100 en 150 km – afhankelijk van rijstijl, weersomstandigheden en topografie. Hiermee heeft de Renault ZOE het grootste bereik in zijn klasse. De EV is leverbaar vanaf 20.990 euro, exclusief accuhuur á 79 euro per maand.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

nee, je verliest veel rangen schat ik zo in.
Je aero en gewicht verslechtert.

En met de grote panoramische daken heb je ook alternatief.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.