Volvo leverde vandaag de eerste C30 Electric in Nederland af. Wilfred Genee overhandigde het exemplaar aan Stedin. Deze regionale beheerder van het gas- en elektriciteitsnet neemt in totaal vijf Volvo’s C30 Electric in gebruik.

Algemeen Directeur van Volvo Cars Nederland, Ad van Batenburg is enthousiast. “Geweldig dat we vandaag de eerste volledig elektrische Volvo in Nederland afleveren. We besteden een derde van ons onderzoeksbudget aan het reduceren van CO2-emissies. Op dit moment beschikken we al over zeer zuinige benzine- en dieselmotoren en in de tweede helft van 2012 voegen we ook de V60 Plug-in Hybrid hieraan toe.”

De Volvo C30 Electric is in een gelimiteerde oplage beschikbaar voor een geselecteerde groep klanten, onder wie leasemaatschappijen en overheden. Behalve in Nederland levert Volvo de C30 Electric aan klanten overal in Europa, onder meer in Zweden, België en Noorwegen. Doordat de accu’s zich op de plek bevinden waar normaliter de brandstoftank is gemonteerd, is de bagageruimte van de Volvo C30 Electric gelijk aan die van de traditioneel aangedreven versies. Het opladen van de accu’s kan gewoon via een huisstopcontact. Na zeven uur zijn ze volledig opgeladen. De actieradius van de C30 Electric bedraagt circa 150 kilometer.

De aflevering van de eerste Nederlandse Volvo C30 Electric vond vanochtend om 11:00 uur plaats bij het Centrum Elektrisch Vervoer in Rotterdam. Dat is een belevingscentrum waar bedrijven en consumenten worden voorgelicht over alle aspecten van elektrisch vervoer. Wilfred Genee overhandigde de Volvo C30 Electric en nam ook zelf plaats achter het stuur. ‘Ik had niet eerder in een elektrische auto gereden. Eigenlijk merk je niet heel veel van de elektrische aandrijving.’ Op autojunk.nl is een filmpje te zien met Wilfred!


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Johan Derksen kan opladen via NederlandEnergie…

@autoblogger: en goedkoop ook! Zwaar gesponsord veel kilometers maken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.