Ruud Verolme, internationaal chauffeur bij Gist Nederland B.V., zal als Nederlands brandstofzuinigste vrachtwagenchauffeur de strijd aangaan met concurrenten uit zeven andere landen in de grote finale van de Shell FuelSave Partner Europese Chauffeurscompetitie 2013.

Dit is een jaarlijkse wedstrijd om de brandstofzuinigste vrachtwagenchauffeur onder Shell FuelSave Partner klanten in Europa te vinden. De wedstrijd wordt georganiseerd door Shell in samenwerking met de Duitse rijschool, DEKRA Academy.

Tijdens de beoordeling werkte DEKRA Academy samen met technische experts van Shell om chauffeurs uit acht Europese landen te rangschikken op basis van hun Shell FuelSave Partner chauffeursrapporten. Bepaalde operationele overwegingen, zoals het terrein waarop zij rijden (binnenstad of snelwegen), het type voertuig dat ze rijden en het gewicht van de lading die ze bij zich hebben, waren hierbij van belang. Ruud Verolme versloeg 778 andere chauffeurs in Nederland.

Ik vind het leuk voor mijzelf en ook goed dat wij als transportbedrijf op deze manier positief in het nieuws komen. Mijn geheim om zo zuinig mogelijk te rijden? Goed vooruitkijken, waarnemen, anticiperen en mijn rechtervoet in bedwang houden!

Ruud Verolme zal zich samen met Sebastiaan van der Vos, Fuel and Training Advisor bij Gist Nederland B.V., bij de andere winnaars uit Oostenrijk, Denemarken, Belgiƫ, Duitsland, Hongarije, Polen, en het Verenigd Koninkrijk voegen tijdens de grote finale in Augsburg, Duitsland. Daar zullen alle finalisten deelnemen aan een reeks uitdagingen die zijn ontworpen om hun technieken voor zuinig en veilig rijden zo goed mogelijk te testen.

Onder meer hun stuur- en remvaardigheden en de controle over het voertuig zullen worden beoordeeld. Ook zullen zij een virtuele route afleggen in een DEKRA rijsimulator, waarbij wordt gekeken naar het totale brandstofverbruik en de tijd die zij neerzetten. Het winnende transportbedrijf mag een aantal chauffeurs naar een speciale eco-drivingcursus sturen. Pieter Beynen, Shell FuelSave Partner Marketing Manager Nederland, zegt:

We weten uit onze eigen tests bij Shell dat een paar eenvoudige veranderingen in de rijstijl van vrachtwagenchauffeurs fleet managers kunnen helpen het brandstofverbruik aanzienlijk te verminderen. Het was daarom geweldig om de brandstofzuinige rijvaardigheden van zoveel Nederlandse vrachtwagenchauffeurs in de praktijk te zien.

Besparen met Shell FuelSave Partner

Shell FuelSave Partner is een brandstofmanagementsysteem voor transportbedrijven dat het rijgedrag van chauffeurs analyseert en helpt om het brandstofverbruik te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Het brandstofmanagementsysteem analyseert zowel vertankingen als de voertuig- en chauffeursgegevens. Het levert vervolgens gebruiksvriendelijke en duidelijke rapportages die helpen om het brandstofverbruik van een wagenpark tot 10% te verlagen en de CO2-uitstoot te verminderen. Zo krijgen transporteurs concrete verbeterpunten aangereikt. Shell FuelSave Partner is brandstof- en truckmerkonafhankelijk en identificeert dagelijks voor duizenden voertuigen de mogelijkheden om daadwerkelijk zuiniger en schoner te rijden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.