Amsterdam wordt de komende dagen overspoeld met i3’s.

BMW lanceert de elektrische i3 in Amsterdam. Minister Kamp gaf vandaag het startsein van de wereldwijde introductie en werd daarbij vergezeld door BMW-topman Harald Krüger en Jan-Christiaan Koenders, algemeen directeur BMW Group Nederland.

Minister Kamp: “Elektrisch rijden is niet alleen goed voor het milieu, het biedt ook kansen voor het bedrijfsleven. BMW laat met de BMW i3 zien dat zij die kansen met beide handen aangrijpen”.

750 journalisten

De komende vier weken rijden zo’n 750 binnen- en buitenlandse journalisten door Amsterdam om kennis te maken met de BMW i3. BMW zegt bij de fabricage de CO2-uitstoot aanzienlijk verminderd te hebben, onder meer dankzij het gebruik van duurzame energie. De fabriek in Leipzig betrekt zijn elektriciteit geheel van windenergie.

CFRP

Voor de productie van het CFRP (carbon-fibre reinforced plastic) voor de lichtgewicht Life & Drive-bodyconstructie wordt gebruikgemaakt van met waterkracht opgewekte elektriciteit. Bij de productie van de duurzame BMW i3 wordt zo’n 50 procent minder energie en 70 procent minder water verbruikt dan gemiddeld bij de andere BMW modellen.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.