Woensdag 9 mei vindt tijdens het evenement ‘i-Day Special Duurzaam Ondernemen’ een recordpoging elektrisch laden plaats. Op het parkeerterrein van de Floriade staan 60 laadpalen, de hoogste dichtheid ter wereld. Nu maar hopen dat de stoppen het aankunnen.

Stichting Limburg Elektrisch en Florielectric roepen eigenaren van elektrisch vervoer op om zich aan te melden via stichtinglimburgelektrisch.nl en mee te doen aan de recordpoging. Het doel is zoveel mogelijk elektrische auto’s gelijktijdig te laten laden.

Elektrisch vervoer, duurzame kantorenbouw en gebruik van duurzaam geproduceerde warmte. Tijdens de i-Day Special Duurzaam Ondernemen komen alle kansen voor groen en duurzaam ondernemen voorbij. De dag biedt inzicht in de kansen, businesscases en ontwikkelingen van onder andere e-mobiliteit. Om 9.35 uur zal Gedeputeerde Mark Verheijen (Economie) en tevens Bestuurslid Greenport Venlo de opening verrichten van deze dag en aansluitend de aankondiging doen vanuit het Dutch Master Paviljoen. Waarna er overgeschakeld wordt naar het parkeerterrein.

Voor alle ondernemers en overheden die in de praktijk aan de slag willen met elektrische mobiliteit worden parallelsessies over e-mobiliteit aangeboden. Stichting Limburg Elektrisch, Formule E-team en APPM gaan in op vele vragen rond elektrische mobiliteit. Een presentatie over de stand van zaken en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektrisch vervoer. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden – door een gemeente en een bedrijf – eruit gelicht aan de hand van het Limburg Elektrisch project. Zeventig Limburgse organisaties doen ervaring op aan de hand van dit project.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.