De vraag der vragen. Zit er veel verschil in de reikwijdte van de Tesla Model S en Porsche Taycan?

Moesten we de beide auto’s snel kenschetsen, dan is de Tesla Model S een zeer goede elektrische auto die op veel verschillende vlakken uitzonderlijk presteert, terwijl de Porsche Taycan zijn bestaansrecht vooral ontleent aan een uitermate goed rijgedrag.

Wat gebeurt er als met de beide ev’s een tempo van 120 km/u wordt aangehouden en een aantal grote rondes wordt gereden over de snelwegen die om de Oost-Duitse stad Leipzig lopen? Net zo lang tot de accupakketten de nul procent angstvallig dicht zijn genaderd. Een interessante test die is uitgevoerd door nextmove.

Aan de test doet een Tesla Model S Long Range Performance mee, één van de allerlaatste generatie, die verder aan efficiëntie heeft gewonnen en goed is voor een rijbereik van 593 kilometer (WLTP-norm). Van de ruimhartig bemeten accucapaciteit is ongeveer 95 kWh bruikbaar. De Porsche Taycan 4S is goed voor en rijbereik van 462 kilometer (WLTP-norm), bij een bruikbare accucapaciteit van 83,7 kWh. Op basis van deze cijfers en met dien verstande dat de Porsche sowieso een wat hoger verbruik heeft, lijkt de uitkomst duidelijk.

Van de Taycan wordt de onderstelafstemming geroemd, en de mate waarin de bestuurder bij het autorijden wordt betrokken. Terwijl de Model S duidelijk een afstandelijker rijgedrag heeft, weliswaar is de auto loeisnel, maar toch.

Dan de kille cijfers. Harde wind en buitentemperaturen die zo rond de zeven graden Celsius liggen, zijn onmiskenbaar van invloed. De Porsche Taycan heeft 20″ velgen met aerodynamisch ontwerp, de Tesla heeft 19″ velgen.

Uit de Taycan wordt het uiterste geperst, de auto wordt zo ongeveer met een negatief accupercentage geparkeerd bij de snellader van Ionity. Na een stuk of wat waarschuwingen en met de krachten van de elektromotor tot het uiterste ingeperkt. De totaal afgelegde afstand is 369 kilometer, het gemiddelde verbruik bedraagt 23,9 kWh/100 km (na correctie van de afwijkingen is dat 23,6 kW/100 km). Opladen gaat met gerieflijke waarden, die tussen de 250 en 260 kW liggen. Dat betekent dat de auto in ongeveer 20 minuten tot 80 % wordt geladen. Er werd overigens gestart met een tot 98 % volgeladen accupakket, van helemaal vol tot uiterst leeg zou er een rijbereik van 376 kilometer ingezeten hebben.

Met de Model S wordt eveneens een afstand van 369 kilometer afgelegd, zonder dat de bestuurder peentjes zweet en haast ten onder gaat aan actieradiusangst. Met 13 % resterende accucapaciteit is de Tesla bij de Supercharger geparkeerd. Het gemiddelde verbruik komt uit op 21,4 kWh/100 km. Ongeveer tien procent zuiniger dan de Porsche. Het totale rijbereik zou zijn uitgekomen op 424 kilometer. Qua opladen is de Tesla in het nadeel, met een laadvermogen van ongeveer 150 kW.

Wat de cijfers zeggen? Eigenlijk is het verschil in verbruik tussen Porsche en Tesla vrij beperkt. Welke auto de voorkeur geniet, is sterk afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Wel is de Porsche duidelijk duurder. Het is wachten op elektrische Porsches met lagere aanschafprijzen – en die zullen er zijn – die daardoor een geschiktere partij zijn voor de gemiddelde Tesla.

De video van nextmove is HIER terug te kijken (Duitstalig met Engelse ondertiteling).

Beeld: screenshot uit de video


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

In corona tijden aan het oppervlak gekomen.
Wat we hier kunnen bouwen, bouwen we beter hier.
Zo simpel…is het.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.