Audi e-tron
Het is de vraag der vragen voor iedere elektrische auto. Hoe ver kan er worden gereden tot er moet worden opgeladen en worden de grootse beloftes van autofabrikanten waargemaakt?

Aan dat laatste lijkt het nogal eens te schorten. Zo ligt Jaguar onder vuur omdat de I-PACE in de praktijk aanzienlijk minder ver komt dan in de boekjes. Er is dan ook maar een manier om erachter te komen hoe het is gesteld met het rijbereik van een elektrische auto; een test in praktijkomstandigheden en dan liefst een direct vergelijk van concurrenten.

Dat is gedaan door nextmove (Youtube), met Vorsprung durch Technik als thema. Het heeft een gortdroog feitenrelaas opgeleverd. De uitkomst van het vergelijk tussen de Audi e-tron, Jaguar I-PACE en Tesla Model X (90D) is niettemin interessant. Vooral ook omdat alle auto’s een bruikbare accucapaciteit hebben van ruwweg 84 kWh. Het komt dus aan op efficiëntie.

Het gaat om een snelwegrit vanaf de luchthaven van München naar Landshut, Zuid-Duitsland. Een afstand van 87 kilometer. Waar mogelijk is de adviessnelheid van 130 km/u aangehouden, het gemiddelde kwam uiteindelijk uit op ongeveer 120 km/u. Vrij fors dus, in ieder geval hoger dan het gemiddelde dat doorgaans in Nederland wordt gehaald. Buiten was het 8 graden Celsius en de binnentemperatuur stond steeds ingesteld op 20 graden Celsius. Op alle auto’s waren winterbanden gemonteerd.

Aan het einde van de rit komt de Audi e-tron uit op een gemiddeld verbruik van 30,5 kWh/100 km, dat komt overeen met een totaal rijbereik van 274 km. Waarbij moet worden opgemerkt dat dit een voorserie-auto is en dat er bovendien forse 21″ wielen waren gemonteerd. De Jaguar I-PACE haalt een gemiddelde van 31,3 kWh, wat correspondeert met een totaal rijbereik van 274 km. Dat is nog niet eens met de grootste velgmaat, voor een I-PACE is 20″ gemiddeld te noemen.

Tesla is heer en meester en heeft zijn forse en wat plompe Model X toch zeer efficiënt weten te krijgen. Het verbruik komt uit op een alleszins knappe 24,8 kWh/100 km. Ook op deze ev zijn 20″ velgen gemonteerd. Het totale rijbereik van de Model X komt uit op 339 km, wanneer wordt uitgegaan van voorgenoemd verbruik. Hierbij moet worden aangetekend dat de versie met het 90 kilowattuur accupakket niet meer wordt geleverd. Momenteel wordt de Model X geleverd als 100D, met logischerwijs een 100 kWh-accupakket. Daarmee zou er zelfs 389 kilometer op snelwegtempo kunnen worden gereden.

De Tesla kan dus met recht als winnaar worden aangewezen. Het is momenteel de beste elektrische suv om grote afstanden mee af te leggen. Ook omdat het netwerk van Superchargers behoorlijk dicht is, terwijl ultrasnelladers waar de I-PACE en e-tron met respectievelijk 100 kW en 150 kW kunnen opladen nog altijd met een lampje moeten worden gezocht.

Beeld: Audi e-tron uit YouTube-video


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Op welke manier zou de velgmaat negatieve invloed hebben? De buitendiameter van de band blijft meestal nagenoeg gelijk doordat de wanghoogte wordt gereduceerd. En in geval van aluminium kan velg nog wol eens lichter zijn dan (runflat) band ook.

Er zou sprake moeten zijn van een hogere rolweerstand. In ieder geval volgens de (zeer serieuze) maker van de video. Misschien eens in die materie duiken, ooit…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.