263 gemeenten krijgen van stichting e-laad het predikaat ‘gastvrij voor elektrische auto’s’. Daaronder 154 gemeenten die zich zelfs erg gastvrij mogen noemen. Op een kaart van Nederland laat de stichting zien welke gemeenten publieke oplaadpunten hebben op strategische plekken en welke daarnaast ook publieke oplaadpunten lieten plaatsen op verzoek van mensen die elektrisch rijden.

In aanloop naar het VNG-congres dat op 5 en 6 juni in Den Haag wordt gehouden, komt stichting e-laad met een kaart waarop alle gemeenten staan die publieke laadpunten hebben. Stichting e-laad plaatst en onderhoudt ze, maar is daarvoor wel afhankelijk van de medewerking van gemeenten. De stichting noemt de gemeenten met publieke oplaadpunten gastvrij voor elektrische auto’s.

Klik hier op de kaart te bekijken.

Er is zelfs een groot deel dat laadpunten heeft laten plaatsen op verzoek van mensen die elektrisch gaan rijden. Met een publiek laadpunt in de buurt van hun huis, kunnen ze hun auto ‘thuis’ zonder gedoe opladen. Deze gemeenten noemt e-laad ‘erg gastvrij’ voor elektrische auto’s.

Stichting e-laad is erg blij met de houding van deze gemeenten. Directeur Onoph Caron: “Door mee te werken aan de plaatsing van publieke laadpunten maken gemeenten het hun inwoners en bezoekers mogelijk om over te stappen naar schone, stille en dus elektrische auto’s. En ze dragen bij aan een landelijk dekkend netwerk van oplaadpunten. Zij mogen zich met recht gastvrij voor elektrische automobilisten noemen en verdienen een pluim. Wij hopen dat ze andere gemeenten zullen inspireren!”


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

was toch wel handig geweest als deze stichting ook de namen van de gemeentes in kaart hadden gebracht, en hoeveel palen er dan zouden staan.
Nu is het lichtjes gokken of ik de goede gemeente te pakken heb :$

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.