Welke gebruikte EV's zijn het meest waardevast?
In Nederland zullen EV-rijders niet van wakker liggen van de restwaarde van hun auto, want de meeste of alle elektrische auto’s worden hier geleased. Toch is het interessant om te zien welke types flink afschrijven, en welke modellen hun waarde juist behouden.

Na afloop van het leasecontract komen EV’s ook in Nederland immers de markt weer op. Althans, dat zou je denken, maar een aanzienlijk deel wordt al binnen korte tijd ons land uit geëxporteerd. Desalniettemin kunnen we één en ander afleiden uit de onderzoeksresultaten van the National Automobile Dealers Association (NADA).

Van de modellen die onder de loep zijn genomen werden exemplaren bekeken van één jaar oud. Vervolgens zijn de auto’s gerangschikt van de (relatief gezien) hoogste naar de laagste restwaarde.

Niet geheel verrassend staat de Model S fier bovenaan, de rest van de auto’s inclusief hun relatieve restwaarde staan hieronder in het lijstje. Overigens is bij het aangeven van de nieuwwaarde van de EV’s geen rekening gehouden met eventuele belastingvoordelen of andere financiële prikkels.

Restwaarde EV's


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik denk dat juist heel veel EV’s gekocht zijn, misschien in verhouding wel meer dan niet-EV’s. Juist door de belastingvoordelen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.