Audi e-tron met aangesloten snellaadstekker
Een titanenstrijd? De beide auto’s zijn in ieder geval aan elkaar gewaagd.

Het is een timelapse waar de ev-nerd-met-lichtelijke-laadobsessie blij van wordt. De Audi e-tron en de Tesla Model 3 zetten allebei puike resultaten neer bij de snellader. Maar welk is een van beide de beste of het meest begerenswaardig? Uiteraard is het niet eenvoudig om daarop een antwoord te geven. Alleen al omdat de Tesla Model 3 weliswaar de efficiëntere auto is, maar ook een heel stuk kleiner is dan een Audi e-tron. De laatste maakt indruk met zijn uiterlijk, zeer zeker op eenieder die vatbaar is voor Teutoonse geldingsdrang.

De twee auto’s hebben allebei een CCS-snellaadaansluiting en zijn met 10 % restcapaciteit geparkeerd bij een Ionity-ultrasnellader, dus er lijkt een eerlijke strijd te worden gestreden.

Vooral de Tesla Model 3 kent een rappe start. Aanvankelijk levert de snellader een vermogen van 180 kW. Heel geleidelijk zakt dat, maar ook boven 80 % restcapaciteit wordt gaat het laden nog met 40-50 kWh. Sommige auto’s komen daar gedurende een hele snellaadsessie niet aan. Het lijkt overigens een betere keuze om bij Supercharger Versie 3 te gaan laden, aangezien daar een maximaal laadvermogen van 250 kW in het vooruitzicht wordt gesteld.

De Audi e-tron haalt gedurende een groot deel van de laadsessie 140 à 150 kW. Pas boven de 80 % zakt dat tot duidelijk minder dan 130 kW. Boven de 90 % gaat het laden nog altijd met meer dan 70 kW en tegen het einde van de laadsessie is daarvan nog altijd 60 kW overgebleven. Knap. Het is dan ook echt iets waar Audi zijn best op heeft gedaan.

Beeld: Audi e-tron met aangesloten snellaadstekker


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Zo, van 0 tot 66% is de Model 3 sneller met laden en met een slechts 66% volle accu heeft de model 3 al meer range dan de Audi étron bij 100%!

Jullie vergeten te vermelden dat je met de Tesla model 3 een WLTP bereik hebt van 560 km en bij de Audi e-tron een bereik van 417 km. M.a.w. na 20 minuten laden kom ik met de TM3 verder dan met de e-tron en uiteindelijk gaat het om range en niet de kW’s

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.