Ik ga op reis en ik neem mee…

autoaccesoires vakantie

De zomer is weer begonnen dus wordt het langzamerhand al tijd om alvast voor te bereiden op de vakantie. Vanwege corona zullen de vakantieplannen misschien iets gewijzigd zijn, maar een autovakantie binnen Europa is in principe gewoon toegestaan. Welke accessoires komen dan goed van pas?

Bagage

autoaccesoires vakantie

De eerste uitdaging is: alles netjes in je auto zien te krijgen. Wat hulpmiddelen kunnen daarbij zeker van pas komen. Met een bagagenet kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je bagage stevig vastzit. Het laatste wat je wilt is dat je bagage in je nek krijgt bij een noodstop. Verder wil je ook de ruimte zo efficiënt mogelijk benutten. Daarvoor komen kofferbakorganizers goed van pas. Daarmee kun je de ruimte optimaal benutten en zorg je ook weer dat alles goed op zijn plek blijft.

Comfort

autoaccesoires vakantie

Als je eenmaal op weg bent, is het wel zo prettig dat de lange rit een beetje comfortabel verloopt. Een nekkussen zorgt er bijvoorbeeld voor dat je als passagier comfortabel een dutje kunt doen zonder met een stijve nek wakker te worden. Bijkomend voordeel: het is ook nog eens veiliger bij een aanrijding. Wat je zeker niet moet vergeten als je naar het zuiden trekt: zonwering. Als je de kids een plezier wil je doen kun je ze ook met leuke opdrukken bestellen.

Pech

autoaccesoires vakantie

Je moet niet uitgaan van het ergste, maar er wel op voorbereid zijn. Controleer daarom of de volgende zaken aanwezig zijn: een gevarendriehoek, veiligheidshesjes, een krik, een sleutel, extra lampjes, extra zekeringen, een brandblusser en startkabels. Zorg ook vooral dat je een EHBO-doos in de auto hebt liggen, mocht er meer aan de hand zijn dan materiële schade.

Parkeren

autoaccesoires vakantie

Parkeren kan best nog wel eens uitdagend zijn op bepaalde vakantiebestemmingen. Als de auto volgepropt zit met bagage is dat ook niet bevorderlijk voor het zicht. Schade rijden zou natuurlijk een domper zijn op je vakantie. Daarom is het handig om parkeersensoren te hebben. Heeft je auto die niet? Niet getreurd, die kun je ook achteraf bestellen tegen schappelijke prijzen en zelf installeren. Hetzelfde geldt voor achteruitrijcamera’s. Die behoren dan ook tot de bestverkopende autoaccesoires.

Hygiëne

In tijden van een pandemie niet onbelangrijk: hygiëne. Ook dat is iets om rekening mee te houden als je op vakantie gaat. Het is geen overbodige luxe om ontsmettingsmiddel en doekjes in de auto te hebben. Handschoenen zijn meestal op benzinestation’s te vinden, maar niet op oplaadpunten voor EV’s. Laadkabels zijn net zo min hygiënisch, dus het kan geen kwaad om handschoenen in de auto te hebben. Veel mensen nemen tot slot ook een kruimeldief mee in de auto, om te voorkomen dat het interieur een zwijnenstal wordt tijdens de vakantie.

Online bestellen

Je komt dus al snel op een heel boodschappenlijstje uit. Dan is het wel makkelijk dat je alles op één plek kunt bestellen. Hier op Autodoc.nl kun je alle genoemde en getoonde accessoires – en nog veel meer – vinden.


Meer lezen over:

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.