Recordpoging met Opel Ampera-e
Van het oosten naar het westen van Duitsland, dat was de uitdaging voor een team van VOX auto mobil.

Het is waarschijnlijk verre van een verrassing dat deze excercitie bepaald niet uitdraaide op planken op de Autobahn. Das war einmal. Voor hypermilen is het een vereiste om andere tactieken te beheersen. Behoedzaam gasgeven en vooral langzaam rijden, érg langzaam rijden. Tijdens de rit van Görlitz (tegen de Poolse grens) naar Aken (vlakbij Heerlen) lag de kruissnelheid op 40 à 50 km/u. Ga er maar aanstaan.

Toch is dat precies wat Albert Königshausen en Alexander Bloch, journalisten bij VOX auto mobil verleden maand deden. De rit met de Opel Ampera-e duurde al met al 25,5 uur. Remenergie werd zoveel mogelijk benut; rustig laten uitrollen dus. Jammer maar helaas was er tegenslag in de vorm van wegomleggingen. Dat betekende twintig kilometer omrijden, waardoor Aken niet werd gehaald. De recordpoging strandde na 754,9 km.

Wat ons dit leert; Omsk Aken is een mooie stad, maar net iets te ver weg? In ieder geval is overduidelijk bewezen dat een accupakket van 60 kWh ruim voldoende is om respectable afstanden af te kunnen leggen. Maar als het draait om het daadwerkelijk halen van de bestemming, dan is snelladen tijdens de onvermijdelijke koffiestop een beter idee.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Complimenten voor je geweldige Drs P verwijzing

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.