VWE en de stichting Duurzaam Repareren zijn een samenwerking aangegaan. Autobedrijven kunnen nu eenvoudig een online duurzaamheidscheck doen, waarmee zij inzicht krijgen in de duurzaamheid van het bedrijf.

Op basis van de uitkomst van de vragenlijst kan het bedrijf besluiten om het duurzaamheidscertificaat aan te vragen of de conclusie te trekken dat dit nog te ambitieus is. “Veel bedrijven in de automotive branche willen wel aan de gang met duurzaamheid. Om je hiermee te onderscheiden hebben zij echter een certificering nodig. Voor veel bedrijven is dit een drempel. De bedrijven weten simpelweg niet of ze in staat zijn aan de voorwaarden van de certificering te voldoen. Door deze duurzaamheidscheck krijgen ze hier inzicht in”, aldus Angelica Gravendijk van de stichting Duurzaam Repareren.

Michel Corveleijn, directeur van VWE: ”VWE vindt het belangrijk de ondernemers te ontzorgen. Wij doen dat vooral met data, informatie en uitgekiende systemen. Wij helpen de ondernemers graag om de stap naar duurzaamheid en certificering te maken. Duurzaamheid maakt het bedrijf toekomstbestendig en sluit aan op de steeds nadrukkelijkere wens van de klant naar duurzaamheid.”

De ANWB is één van de belangrijkste initiatiefnemers van de stichting Duurzaam Repareren. “Duurzame mobiliteit is in het belang van de consument en daarom één van de speerpunten van de ANWB”, zegt Ferry Smith, Directeur Algemeen Ledenbelang van de ANWB. “Initiatieven die bijdragen aan een toename van duurzame automotive bedrijven worden door de belangenvereniging van harte toegejuicht. Door de duurzaamheidscheck van VWE is deze certificering nu ook eenvoudig bereikbaar geworden voor het garagebedrijf.”

Certificering aanvragen

Behalve de gratis duurzaamheidscheck zijn er voor klanten van VWE nog meer voordelen door deze samenwerking. Wil de klant zijn bedrijf laten certificeren? Dan kan hij zich met één druk op de knop via VWE aanmelden. Alle communicatie rondom het duurzaamheidscertificaat kan vervolgens via VWE gecentraliseerd worden. Bedrijven die zich via deze weg aanmelden profiteren tevens van een exclusief kortingstarief.


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.