In Amerika ligt de Chevrolet Volt al enige tijd onder vuur vanwege een incident met een testexemplaar. Drie weken na een crashtest waarbij de auto aan de zijkant werd geraakt vatte de plug-in EV plotseling vlam. Later waren er bij nog twee test-Volt’s accuproblemen. Dit leidde tot een uitgebreid onderzoek van de NHTSA en zorgde er zelfs voor dat Chevrolet wijzigingen aanbrengt in de Volt’s accupakket. Ook bieden ze de optie om ongeruste klanten een GM-product als leenauto te geven of de auto zelfs helemaal terug te kopen.

De overgrote meerderheid van de Amerikanen die inmiddels in het bezit zijn van de Volt heeft geen behoefte aan de inruilactie of een leenauto. Slechts een klein gedeelte, zo’n dertig personen, hebben tot nu toe gebruik gemaakt van de leenauto-regeling totdat er een definitieve oplossing is voor het accuprobleem in de Volt. Van ongeveer hetzelfde aantal personen heet Chevrolet inmiddels de Volt teruggekocht.

Chevrolet heeft inmiddels 6.500 Volt’s aan de man weten te brengen de VS. Ht lijkt erop dat de meerderheid er geen afstand van doet en zich dus niet bang laar maken door een mediahype. (bron: MLive)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.