Wegenwacht
De Wegenwacht bestaat 70 jaar. De ANWB wil dit op een duurzame manier vieren.

Daarom is de organisatie een proef gestart. Sinds vrijdag doet een Renault Kangoo ZE waterstofauto dienst als voertuig van de Wegenwacht. Je kunt deze tegenkomen in de omgeving van Rhoon, waar de brandstofcelauto zal worden ingezet. De omgebouwde Kangoo ZE heeft een bereik van ongeveer 300 kilometer.

De Wegenwacht koos voor Rhoon, omdat je in de omgeving van dit dorp waterstof kunt tanken. Deze alternatieve manier van tanken is nog lang niet zo populair als bijvoorbeeld het laden van een elektrische auto. De adoptie van speciale waterstoftankstations is dan ook nog gering, al vinden er uitbreidingen plaats.

Voor de Wegenwacht is de pilot een test om te kijken hoe bruikbaar de omgebouwde Kangoo ZE presteert. De Wegenwacht experimenteert al langer met alternatieve mogelijkheden om haar vloot te verduurzamen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

PR gebbetje van de ANWB. Waterstof is een doodlopende weg wegens veel hogere CO2 uitstoot van het gehele productie proces t/m de aflevering.
En nergens ter wereld een waterstof infra structuur.
Veel te complexe techniek

Alleen interessant voor bepaalde oude firma’s die er flink aan hopen te verdienen

Sorry, ook hier opnieuw. Waterstof is verre van duurzaam. In tegendeel, waterstof is fors minder duurzaam dan benzine of diesel.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.