Elektrische Wegenwachtvoertuigen
Ook de vertrouwde auto’s van de Wegenwacht maken minder vaak gebruik van diesel als brandstof. Er worden elektrische Wegenwachtwagens en een paar andere volledig elektrische voertuigen in de vloot opgenomen.

Het gaat in eerste instantie om een proef in de regio Amsterdam. Alle pechgevallen zullen worden opgezocht met deze elektrische auto’s van ANWB, maar er is een reden om vooral ook richting stilgevallen elektrische auto’s te gaan. De Nissan e-NV200 heeft namelijk een oplader voor elektrische auto’s aan boord. Een van de elektrische voertuigen is dus de recent vernieuwde Nissan e-NV200, verder is de keuze gevallen op de VW e-Golf en een Zero-motorfiets. De e-Golf heeft Schiphol als standplaats, met de elektrische motorfiets wordt vooral binnen Amsterdam gereden.

Ook de fietsende Wegenwacht actief, op een bakfiets met trapondersteuning, om eenvoudige pechgevallen te verhelpen. Deze fietsen worden gebruikt in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag.

Met de groei van elektrisch rijden, komen ook pechgevallen aan elektrische auto’s vaker voor. Niet in alle gevallen kan er langs de weg worden gerepareed, de Wegenwacht geeft aan dat de werkplaats vaak moet worden opgezocht wanneer de stekker blijft vastzitten in de auto.

Met dank aan Erik voor de tip


Meer lezen over: , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.