Het lijkt er wel op, maar: eerst zien, dan geloven.

Weet Lucid straks echt Tesla te verslaan?

Tesla is een echt een vooruitstrevend automerk als je ziet wat de Amerikaanse autofabrikant voor elkaar heeft gekregen. Nog steeds hebben de traditionele autofabrikanten geen antwoord op de grote actieradius van bijvoorbeeld een Model S of een Model 3.

Misschien dat daar op de korte termijn verandering in komt. Niet van de traditionele autofabrikanten, maar van Lucid Motors. Een nieuw automerk dat het onder andere tegen Tesla gaat opnemen. De Lucid Air zal het eerste model van deze nieuwe autobouwer worden. Deze auto heeft naar het schijnt een enorme actieradius.

De Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency) heeft bevestigd dat de Air een geschatte actieradius heeft van 517 mijlen. Dat komt neer op een zeer indrukwekkende 832 kilometer. Dat is een autorit zonder tussentijds te laden. Tot op heden hebben we dat nog niet gezien met elektrische auto’s die nu worden verkocht.

De EPA moet het nog hard maken. Voor nu liggen die 517 mijlen op een gerichte actieradius. Het is afwachten of een praktijktest inderdaad een Tesla verslaande actieradius gaat opleveren. Met een actieradius van meer dan 800 kilometer spreek je over afstanden die tot op heden eigenlijk alleen mogelijk zijn met dieselmotoren. De meeste benzineauto’s halen zo’n afstand niet op een volle tank, tenzij er sprake is van een grote tankinhoud van meer dan 70 liter.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.