Picnic
Het bedrijft maakt vanaf vandaag deel uit van het initiatief Green Deal ZES (Zero Emission Stadslogistiek) en wil op deze manier een bijdrage leveren aan het emissievrij bevoorraden van steden.

Het initiatief van de ministeries van Economische Zaken en Infrastructuur en Milieu heeft als doel om in 2025 meer te transporteren met minder bewegingen en minder emissies. Picnic bezorgt al sinds negen maanden alleen met compacte, elektrische bezorgautootjes.

Deelnemers aan de Green Deal ZES testen niet alleen nieuwe praktische logistieke oplossingen uit, maar ook combinaties van nieuwe technologie├źn, publiek-private samenwerkingen en aangepaste regelgeving. De Topsector Logistiek helpt bij het ontwikkelen van innovatieve stadslogistiek. Green Deal ZES won onlangs op de Innovation Expo in Amsterdam de Green Deal Awards 2016. De jury roemt de het initiatief om zijn lef en visie en omdat het het onderwerp stadsdistributie nieuw leven heeft ingeblazen.

De deelnemers aan het initiatief onderzoeken via regionale pilots hoe het transport beter georganiseerd kan worden, hoe nieuwe voertuigtechnologie toegepast kan worden en welke innovatieve logistieke oplossingen verder uitgewerkt moeten worden. De deelnemende overheden onderzoeken welke ruimte daarvoor gemaakt kan worden in beleid en regelgeving.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.